Tissemyrer, skovmyrer, havemyrer eller flyvemyrer. Der findes et utal af forskellige myrearter. Lige meget hvilken type myre der er tale om, så har det lille dyr en fantastisk evne til at komme frem overalt. Og det kan ofte være svært, at komme et problem med myrer til livs.

Men følger du vores gode råd til at bekæmpe myrerne, er der en rigtig fin chance for, at du får løst dit problem.

Hvor befinder myrerne sig

Myrerne kan etablere deres bolig mange forskellige steder. Det kan være under havefliserne, i store tuer i græsplænen, under gulvet i et hus eller sågar i husets vægge. Det er stort set kun fantasien, som sætter grænser for, hvor myrerne kan finde plads til deres bo. Myrer er nemlig både opfindsomme og arbejdsomme og kan klare sig under selv de mest vanskelige forhold.

En myretue indeholder som regel adskillige tusinde myrer. Så der er ikke noget at sige til, at det volder kvaler, hvis myrerne pludselig beslutter sig for at flytte indendørs.

Hvordan undgår man myrer

Den bedste og mest effektive måde at bekæmpe myrer på, er ved at finde deres myretue og destruere den. Men er myrerne først kommet indenfor i huset, kan det være mere end svært at afgøre, hvor de egentlig er kommet fra. Myrer bevæger sig nemlig ofte flere hundrede meter væk fra deres bo i bestræbelserne på at finde føde. Så har du først fået myrerne tæt ind på livet, må du i de fleste tilfælde i gang med at bekæmpe dem, der hvor du finder dem.

Hvis man vil undgå myrer indendørs, gælder dem om at finde ud af, hvordan de i første omgang, i det hele taget er kommet ind. Og så sørge for at få lukket af, så det ikke længere er så let for dem at komme ind i huset. Det kan dog være svært at få spærret helt af. Og så er der ingen vej udenom, så må du i gang med at bekæmpe myrerne, hvis du ikke vil have dem inde i huset.

Det er også vigtigt, at hindre at myrerne får adgang til mad, hvis først de er kommet indenfor. Så sørg for, at der ikke ligger brødkrummer eller andet spiseligt på borde, i skabe eller andre steder, hvor myrerne kan komme til. Myrer er nemlig rigtig gode til at informere hinanden om de gode steder. Så har de først fundet noget spiseligt, kan du være sikker på, at de fortæller det videre og dermed trækker endnu flere myrer til.

Myrebekæmpelse – sådan gør du

Myrebekæmpelse er noget mange danskere på et eller andet tidspunkt har prøvet at beskæftige sig med. Og der er flere ting du kan forsøge, for at opnå en effektiv myrebekæmpelse. I stedet for at bruge en masse kemiske produkter til at bekæmpe myrerne med, anbefaler vi en giftfri miljøvenlig myrebekæmpelse. Og man kan faktisk komme meget langt med biologisk myrebekæmpelse. Dette giver både en billig myrebekæmpelse og som regel også den bedste myrebekæmpelse.

Hvilken metode du skal bruge for at komme af med myrerne vil som regel afgøres af,  om problemerne er indendørs eller udendørs. Selv om mange af metoderne til bekæmpelse af myrer indendørs såvel som udendørs er de samme, er der alligevel lidt forskel på, hvordan du skal gribe det an, afhængig af om myrerne befinder sig i haven eller i huset. Det er jo ikke sikkert, at du lige har lyst til at hælde kogende vand eller kaffegrums ud indenfor.

Du kan komme meget langt i din kamp mod myrerne ved at benytte ganske almindelige ingredienser, som findes i de fleste husholdninger. Og et normal dansk køkken rummer faktisk ganske mange muligheder for en effektiv gør-det-selv kamp mod myrerne, således at det kun i få tilfælde er nødvendigt at få sat gang i en egentlig professionel myrebekæmpelse.

Hvis du ikke kan finde myreboet. Eller hvis det befinder sig på et sted, hvor du ikke umiddelbart kan komme til det, så du kan ødelægge det, kan du bruge nogle af de metoder nedenfor, hvor du får myrerene til selv at hjælpe med arbejdet ved at bære myrebekæmpelsesmidlet hjem i boet.

Ingredienser til effektiv myrebekæmpelse

Nogle af de helt almindelige ingredienser, som du kan anvende i din kamp mod myrerne er:

Kanel

Myrer kan ganske enkelt ikke døje kanel. Så det er et ganske effektivt våben, som simpelthen får myrerne til at fortrække, at give dem en god omgang kanel. Og selv om kanel godt kan afgive noget farve, er det et middel, som både kan anvendes indendørs såvel som udendørs i kampen mod myrerne.

Kartoffelmel, bagepulver og flormelis/sukker

Disse ingredienser udgør til sammen en ganske effektiv bekæmpelse af myrerne. Myrer elsker sødt (flormelis eller sukker) og slæber derfor gerne denne blanding med hjem til boet, hvor de deler den med de andre myrer. Men myrerne kan slet ikke fordøje denne føde og får ganske simpelt en forstoppelse, som ender med at slå dem ihjel.

Gær

Bland gær med noget sødt så som sirup, honning, sukker eller flormelis. Tilsæt vand og sæt blandingen rundt omkring, så myrerne kan komme til det. Blandingen giver myrerne forstoppelse hvorefter de dør.

Kogende vand

Hæld kogende vand direkte i myretuen. Det ødelægger boet og får samtidig slået en del myrer ihjel. Behandlingen gentages løbende indtil boet er helt ødelagt eller myrerne bliver så trætte af det, at de finder andre steder at opholde sig.

Kaffegrums

Kaffegrums strøs langs med soklen på huset. Myrerne kan bare ikke li’ kaffegrumset. Så det er ganske godt til at holde dem væk. Behandlingen skal dog gentages, for ellers kan man påregne, at myrerne vender tilbage, når kaffegrumset enten er regnet eller blæst væk.

Salt

Myrerne bryder sig bare ikke om saltet. Så det er et fint middel til at holde dem på afstand.

Eddike

Eddike er ganske effektivt når myrerne skal jages væk. Vand det ud, så holder de små dyr sig på afstand.

Cola

Hæld en ordentlig omgang cola ned i myreboet. Selv om de små dyr elsker søde sager, er cola altså ikke blandt deres favoritter.

Hvidløg

Presset hvidløg er endnu en af de ting myrerne ikke bryder sig om. Gnid det på de steder, hvor du gerne vil have, at myrerene forsvinder fra. Gentag behandlingen løbende.

Som du kan se, er der ganske mange muligheder for at foretage en effektiv og giftfri myrebekæmpelse. Hvilken behandling, som vil blive din favorit, kan nok kun tiden vise. Men der er i hvert fald muligheder nok at gå i gang med. God kamp.

Har du selv gode råd til myrebekæmpelsen er du velkommen til at videregive dem i kommentarfeltet herunder.