Mælkebøtter, løvetand eller fandens mælkebøtter kalder nogle dem også. Selvom mælkebøtten har mange navne, er den ikke altid et kært barn. Egentligt en flot gul blomst, som man sagtens kan nyde synet af. Ulempen er dens meget invaderende adfærd i ens bede og græsplæne.

Den kan sprede sig med lynets hast, og pludselig er der store områder med mælkebøtter i din græsplæne, hvorefter planten måske mest går under navnet fandens mælkebøtte. Mange kan sagtens leve med nogle mælkebøtter i haven, men vil dog nok være kede af at have flere mælkebøtter end græs i plænen.

Hvordan kan du fjerne mælkebøtter?

Der findes forskellige løsninger på, hvordan du kan reducere mængden af mælkebøtter i haven. Vi har set på, hvilke muligheder du har for at komme mælkebøtterne til livs, hvis du ikke vil bruge et ukrudtsmiddel.

Det er nemmere at fjerne mælkebøtter, når jorden er fugtig, fordi så er jorden ikke så hård. Det er også nemmere at fjerne små mælkebøtter, idet roden er mindre og nemmere at få op, så hvis du luger ofte, vil du her få en fordel.

Du kan forsøge at fjerne mælkebøtterne manuelt uden brug af redskaber, men ofte vil du kun stå med nogle af bladene i hånden, hvilket i længden er både nytteløst og frustrerende. Så længe du ikke får fat i noget af mælkebøttens lange pælerod, kan du regne med et gensyn med planten. Nogle bruger en greb, en spade eller en lille smal planteskovl, når de skal ned og have fat i mælkebøttens rod, men du kan også få redskaber, som er decideret beregnet til at fjerne mælkebøtter med. Derfor har vi kigget på mælkebøttefjernere fra Fiskars.

Ud fra et miljømæssigt perspektiv kan en mælkebøttefjerner varmt anbefales ligesom det også økonomisk er en god løsning, da ukrudtsmiddel er forholdsvist dyrt. Husoghavesiden har prøvet Fiskars mælkebøttefjernere.

Fiskars mælkebøttefjerner classic

Den første mælkebøttefjerner er et mælkebøttejern, som på håndtaget er udstyret med en metalpind, der i enden deler sig i to spidser. Den er beregnet til at stikke ned langs mælkebøttens rod, hvorefter du vipper redskabet op.

Fiskars mælkebøttejern classic er god, hvor pladsen er trang fx i bede.Fiskars classic mælkebøttefjerner kræver nogle kræfter især ved de store kraftige mælkebøtter. Desuden skal du ned på knæ for at bruge redskabet, hvilket måske kan føles krævende for nogle, mens andre vil nyde at få brugt kroppen lidt. Classic jernet kan bruges overalt, men er specielt god til de lidt mere trange steder som i bede og andre steder, hvor den store mælkebøttefjerner fra Fiskars har tendens til at fylde for meget.

 

Køb Fiskars mælkebøttejern Classic her:

 

Fiskars ergonomiske mælkebøttefjernere

Du kan luge længe med en af de ergonomiske mælkebøttefjernere fra Fiskars, da du ikke skal ned på knæ for at bruge dem. De er lette at bruge og kræver næsten ingen kræfter – heller ikke de steder, hvor jorden er hård. Børn fra 5-6 års alderen vil kunne finde ud af at bruge dem, og faktisk synes det ligefrem er lidt sjovt at luge mælkebøtter.

Med Fiskars mælkebøttefjerner får du hurtigt en mælkebøttefri græsplæne

Fiskars ergonomiske mælkebøttefjernere får ikke altid roden med op, men det gør den lille classic mælkebøttefjerner heller ikke, men ved at de er så lette og forholdsvis effektive at bruge, gør det ikke noget, hvis der er en smutter ind i mellem.

Disse store modeller kan godt tage lidt jord med op, men generelt er det ikke voldsomme store klumper, som bliver trukket med op. Skulle det ske kan du efterfølgende fylde lidt topdressing i hullet.

Fiskars ergonomiske mælkebøttefjernere fungerer bedst i græsplænen, hvor der er plads omkring mælkebøtten, mens den fylder lidt rigeligt i bede, så den kan være en ide at have begge mælkebøttefjernere ved hånden.

 

 

 

 

Fiskars har flere ergonomiske mælkebøttefjerne at vælge mellem. Du kan finde dem her:

 

Fiskars ergonomiske mælkebøttefjerner er god til dig med rygproblemerFiskars ergonomiske mælkebøttefjernere fungerer ved at nogle lange tænder i stål går ned og får fat i mælkebøttens rod, hvorefter du ved at træde på pedalen trækker roden op. Det er let at rense mælkebøttefjerneren. Det sker ved et let ryk i det midterste orange håndtag, som gør at det ukrudt, du har taget op bliver løsnet. Har du rygproblemer i form af, at du har svært ved at bukke dig op og ned mange gange vil Fiskars ergonomiske model være god til dig. Der er tilmed kommer en udgave med teleskop, så der er endnu mindre behov for at bøje sig ned, selv om man er høj.