Vi har for alvor taget grillmad og udendørshygge til os. Mange sværger fortsat til den traditionelle kulgrill, fordi den giver den særlige røgede grillsmag til maden. I denne artikel ser vi på grillstartere, som er noget af det mest udbredte og velkendte tilbehør til grillen.

Cook>It grillstarter

En grillstarter er noget af det billigere tilbehør, som du kan købe til grilllen – fx denne model fra Cook>It til kr. 59,95. Med en grillstarter er du hurtigt i gang med at grille også på en kulgrill. En grillstarter er ofte et cylindrisk rør med et rist eller nogle tremmer i bunden, som holder på kullene, og det som du har valgt at tænde op med fx tændblokke. Med en grillstarter har du hurtigt grillklare kul. Grillstarteren er udstyret med et håndtag, som er godt at holde ved.

Cook>it grill starter, som er god at holde ved.

Køb Cook>It 90380 her >>

 

Weber Grillstarter

En gammel kending på markedet er firmaet Weber, som laver alt hvad hjertet kan begære af grilltilbehør. De har denne grillstarter, som kan indeholde den mængde kul, som du skal bruge til deres kuglegrill (57 cm modellen), så du undgår at lave unødigt mange kul.

Weber grillstarter, så kommer du hurtigt i gang

 

 

 

 

 

 

 

 

Risten i bunden af grillstarteren går konisk opad, hvilket udnytter skorstenseffekten og giver supergode kul. Denne grillstarter er lavet i aluminium.

 

Køb Weber Grillstarter her >>

 

Fordelene ved at bruge en grillstarter

Med en grillstarter får du hurtigt glødende briketter, så du kan komme i gang med at grille pølser, bøffer og grøntsager.

Bruger du en grillstarter kan det også medvirke til, at du muligvis også får brugt din grill mere på hverdagsaftener, fordi du undgår den lange optændingstid

Ud over det er det også forbundet med en større sikkerhed at optænde briketter i en grillstarter fremfor direkte på grillen. Hvert år er der en uvidende eller utålmodig sjæl, som hælder tændvæske eller en anden brandbar væske på en varm grill for at sætte gang i grillen og få briketterne glødende. De fleste kender situationen, hvor ilden af den af den ene eller anden grund ikke rigtigt får fat i kullene.

Ilden kan blive nærmest eksplosionsagtig, hvis du hælder tændvæske på en varm grill. Det kan resultere i farlige stikflammer fra grillen, som kan ramme dig selv eller andre omkring grillen. Stilkflammer er skyld i nogle af de alvorligste grillulykker. Hvis du vælger at bruge en grillstarter, undgår du helt denne situation og får i stedet en optænding, som er effektiv og under kontrol.

Danskere er et af de folkeslag, som griller allermest. Bliver du også bidt af grilldillen, så findes der masser af ekstra udstyr, som du kan købe til din grill. Der er meget at vælge i mellem. Hvad du skal vælge først er afhængigt af dit behov. Et bud kunne være en grillkogebog, da du kan lave meget mere og andet end pølser og bøffer på grillen. Trænger du til inspiration, så vælg en grillkogebog.

 

Køb grillkogebog her >>