Nye dørgreb giver både liv til de gamle døre og sætter prikken over i’et, når man monterer nye døre. Desuden kan de være med til at præge og forstærke både dørenes og boligens visuelle udtryk.

Det kan godt betale sig, at investere i et godt kvalitets dørgreb til sine døre. Og kan man samtidig finde sine nye dørhåndtag til en god pris, er det jo heller ikke at foragte.

 

Mange forskellige dørgreb at vælge imellem

Der findes mange forskellige typer dørhåndtag at vælge imellem. Både udformning og materialer varierer, og det burde være forholdsvis let at finde noget for enhver smag og til enhver stil.

De mest almindelig anvendte materialer til dørgreb er aluminium, messing og rustfrit stål. Men også materialer som plastic og træ anvendes ofte i produktionen af dørhåndtag. Valget af materialer har bl.a. betydning for dørgrebets holdbarhed og dets evne til at afvise smuds og snavs. Desuden betyder materialevalget også noget for hvor “godt et greb” man har i dørhåndtaget udover, at materialet jo også skal passe ind i selve dørenes og boligens stil.

 

Indendørs dørhåndtag


Et flot kvalitets dørgreb til boligens mange døre er med til at fremhæve dørenes særpræg og skabe en visuel indentitet i hele huset. Man behøver ikke vælge samme type dørhåndtag til alle døre, men kan sagtens variere dem alt efter rummenes beliggenhed og funktioner i boligen. Til indendørs dørgreb anvendes alle materialer fra plastic og træ til messing, aluminium og rustfrit stål. Til rum som eksempelvis toilet, køkken eller lignende, hvor vand og snavs kan forekomme bør der vælges dørhåndtag, som er lette at rengøre.

 

Udendørs dørhåndtag

Udendørs bør anvendes dørhåndtag af vejrbestandige materialer. Udendørs dørgreb vil derfor oftest være udført i messing, rustfrit stål eller aluminium. Typisk er dørhåndtag til udendørs anvendelse også udført i en kraftigere kvalitet end indendørs dørgreb, da de skal monteres på større og tungere døre.

 

Fordele ved at købe kvalitets dørgreb

Der er flere fordele ved at købe kvalitets dørhåndtag, frem for at spare på budgettet og investere i de helt billige dørgreb.

  • Lettere at rengøre
  • Lettere at få reservedele
  • Holder længere
  • Pænere
  • Lettere at montere

Kvalitets dørgreb er ofte lavet i materialer, som er væsentlig lettere at vedligeholde og rengøre end tilsvarende billige dørhåndtag. Dette er også medvirkende til, at kvalitetsprodukterne holder sig pæne længere og i det hele taget har en længere levetid end discount produkterne. Samtidig er dørhåndtag i en god kvalitet også normalt lettere at montere. Og skulle uheldet være ude og dørgrebet bliver ødelagt, kan man som regel også uden de store vanskeligheder finde reservedele, så man kan få repareret sit dørhåndtag.

 

Montering af dørgreb

Det er en god idé at kigge efter, hvordan dine nye dørhåndtag skal monteres inden du køber. De tider, hvor man nødvendigvis skal have et stort udvalg af specialværktøj for at montere sine nye dørhåndtag, er ved at være forbi. Mange nyere kvalitets dørgreb er nemlig udstyret med klit-let montering, så selve dørgrebet faktisk kan monteres helt uden brug af værktøj. Det er nemt og sparer masser af tid.

 

 Køb kvalitets dørgreb her >>